De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Vermenigvuldigen van exponenten

kan jij me dit a.u.b. een keer goed uitleggen want onze leerkracht was vervangen tijdens dit hoofdstuk en de vervanger kwam van de unif en schreef niets op papier

Jan Bo
1ste graad ASO-TSO-BSO - vrijdag 12 augustus 2005

Antwoord

Beste Jan,

Helaas is je vraag niet zo heel duidelijk, maar ik vermoed dat je het antwoord wel op deze pagina vindt, meerbepaald bij M5: 1. Rekenregels machten en logaritmen.

Die regel stelt dat wanneer je een een grondtal tot een bepaalde macht, in z'n geheel nogmaals tot een macht doet, je exponenten mag vermenigvuldigen.

Algemeen: (ap)q = ap·q
Voorbeeld: (23)4 = 23·4 = 212

Andere rekenregels vind je ook via bovenstaande link.
Als dit niet is wat je bedoelde moet je even duidelijk aangeven wat je zoekt

mvg,
Tom

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 12 augustus 2005



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3