De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Breuken in zestalligstelsel

Ik zit met een probleem. rekenen met het zestallig stelsel gaat wel, maar hoe zien de breuken eruit? is 1/2 dan 0,3 ofzo? en hoe zit dat met de andere breuken?

Lars

Lars
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 31 mei 2005

Antwoord

Je zou denken dat je breuken in het zestallig stelsel schrijft op een vergelijkbare manier als bij het decimale stelsel?

Voorbeeld
0,16 = 1/6
0,236 = 2·1/6 + 3·1/62
0,0046 = 4·1/63

Links staat dus de notatie in het zestallig stelsel, rechts de normale breuken zoals wij dat doen...
Begrijp je...? Zo niet, dan maar even reageren...

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 31 mei 2005
 Re: Breuken in zestalligstelsel 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3