De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Formules omzetten

Een trapeziumvormig stuk bouwgrond heeft een oppervlakte van 6a 36ca. Het stuk is 40m diep en aan de straatzijde heeft het een basis van 19m. Bereken de basis aan de achterzijde
Formule: S = (B+b).h../..2

stepha
1ste graad ASO-TSO-BSO - zaterdag 28 mei 2005

Antwoord

Beste Stephanie,

Zet eerst je oppervlaktes om in meters, gebruik makend van:
1a = 100m2
1ca = 1m2

S = (B+b)h/2 = = 2S/h = B+b = 2S/h - b = B

In die laatste uitdrukking ken je S, h en b dus kan je B uitrekenen

mvg,
Tom

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 28 mei 2005



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3