De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Correlatie en regressie

Hallo, ik moet de formule:
          _      _
xy = Σ(X -X)(Y - Y)
-------------
n
Herleiden tot:
       __   _   _
Ơxy = XY – X · Y
Wie helpt?

Alvast bedankt!

R.
Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 13 mei 2005

Antwoord

Rosanne,
Uitschrijven geeft( we vergeten de noemer even)en met Y(g)
bedoel ik het gemiddelde van Y:
å(XY-XY(g)-YX(g)+X(g)Y(g))=
åXY-Y(g)åX-X(g)åY+nX(g)Y(g).
Nu is åX=nX(g),åY=nY(g).Invullen geeft:
åXY-nX(g)Y(g).Nu nog delen door n.
Groetend,

kn
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 13 mei 2005



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3