De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Hoe kan je weten hoeveel cl er in een cm³ gaat?

Hoe kan je weten hoeveel cl er in een cm³ gaat?

Robin
1ste graad ASO-TSO-BSO - woensdag 27 april 2005

Antwoord

Onthoud dat 1 liter = 1 dm3. Je kan dan altijd van liter naar kubieke decimeter.
  • 1 cm3 = 0,001 dm3 = 0,001 l = 0,1 cl.
Omdat 1 liter = 1 dm3 kan je ook bedenken (onthouden) dat:
  • 1 ml = 1 cm3 (allebei een duizendste!)
  • 1 cm3 = 1 ml = 0,1 cl.
Zie ook Hoe kan je verschillende maten omrekenen?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 27 april 2005



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3