Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Partieel integreren x ln(x)

ik heb alles bekkeken hiervoor en snap nog steeds niet hoe je dan kan primitiveren,mbv partieel integreren, als je als functie hebt f(x)=xln(x)

ik kom tot:
xln(x)= xln(x)-òln(x)·1 en verder kan ik niet komen tot het antwoord
xln(x)= 1/2x2log(x)-1/4x2+ c
dus graag hulp gevraagd

Arne
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 14 april 2005

Antwoord

Beste Arne,

De 'truuk' hierin is dat je òlnx.1 zelf ook kunt vinden door middel van partiële integratie. Neem lnx als f, en leidt die dus af, en neem 1dx als g, en integreer deze dus.

Als het niet lukt laat je maar wat horen

mvg,
Tom

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 14 april 2005



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics