De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Cartesische vergelijking van een vlak

In een geijkte ruimte geeft men :
A(-5,5,0)
a:x+y-2z+5=0
e:x=y/2=-z+1
Bepaal het stel coordinaten van het beeld A' van A door de evenwijdige projectie op a volgens de rechtenrichting E
hoe moet dit nu weer ??????
ik heb de tekening al tenmiste maar verder geraak ik niet

giovan
3de graad ASO - donderdag 10 maart 2005

Antwoord

dag Giovanni

Dit betekent gewoon:
Maak de rechte m door A, evenwijdig met e, en snijdt deze met het vlak a.
Het snijpunt is het bedoelde beeldpunt A'.
Je kunt dit het beste aanpakken door van de rechte e een parametervoorstelling te maken.
Dit levert meteen de goede richtingsvector voor m.
Lukt dat dan verder?
succes,

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 11 maart 2005



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3