De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Vraagstuk herleiden naar vgl met 1 onbekende

 Dit is een reactie op vraag 34036 
Aan de uitkomst was ik ook al gekomen, maar we moesten het oplossen met vgl met 1 onbekende x en ik kan dus uit dat vraagstuk geen vgl met 1 onbekende afleiden.

Ik zou het toch nog graag eens zien hoe het in elkaar zit.

Steven
1ste graad ASO-TSO-BSO - maandag 14 februari 2005

Antwoord

Vooruit met één onbekende, maar dan wel op dezelfde manier als bij m'n eerste antwoord.
De cijfers van het getal zijn (eerst de tientallen en dan de eenheden):
x en 14 - x
Dan is het eerste getal: 10(x) + (14 - x) = 9x + 14
en het tweede, met verwisseling van de cijfers:
10(14 - x) + (x) = 140 - 9x
zodat
(140 - 9x) = (9x + 14) - 36
18x = 162
x = 9
en dus 14 - x = 5
Getal = 95

En wat we dus gedaan hebben, in vergelijking met de eerste oplossing:
a = x en b = 14 - x

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 14 februari 2005



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3