De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Primitiveren

y= sin(x)+cos(x)
y^2= sin^2(x)+ cos^2(x)+2cos(x)sin(x)
kna ik er nu gewoon 1+ sin2(x) van maken en dan integreren?
Want dat heb ik al geprobeerd, maar dan kom ik op een heel ander antwoord uit dan zal moeten...

Reactie


Het gaat erom dat ik een omwentelingslichaam moet berekenen op het interval van 0 tot 0,75 pi van de functie sin(x)+ cos(x).
Dan moet ik hem dus eerst in het kwadraat zetten, en daar loop ik vast.
Hij mag ook met de GR en dan kom ik op 8,97 uit afgerond, maar ik wil graag weten hoe de goede manier algebraïsch is.

Linda
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 8 februari 2005

Antwoord

Wat je schrijft (1+ sin(2x)) is goed (als je tenminste het haakje op de goede plaats zet).
Een primitieve wordt dan x-1/2cos(2x).
De grenzen 0 en 3/4p invullen, en met pvermenigvuldigen levert dan:
p((3/4p-1/2cos(1,5p)-(0-1/2cos(0))=
p((3/4p-0)-(0-1/2))=p(3/4p+1/2)=3/4p2+1/2p en dat is ongeveer 8,97

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 9 februari 2005



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3