De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Ontwikkelen naar machten

Hoi,

tijdens het doornemen van mijn cursus botste ik op een vraagje die ik niet weet op te lossen.
Misschien kunnen jullie me daarbij helpen.
Hoe ontwikkel je f(x)=e^x naar machten van 1??

Dit moet in verband zijn met Taylor maar vind niet echt hoe eraan te beginnen.

Met vriendelijke groet

olivie
Student Hoger Onderwijs België - dinsdag 28 december 2004

Antwoord

Olivier,
Taylor ontwikkeling voor f(x), geldig onder zekere voorwaarden:
f(x)=f(0)+f'(0)x/1! +f''(0)x2/2!+......
Voor f(x)=e^x geldt dus;
e^x=1+x/1+x2/2! +x3/3!+x4/4!+....

kn
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 28 december 2004
 Re: Ontwikkelen naar machten 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3