Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Poisson vraagstuk

Hey,

Aan de kassa in een warenhuis arriveren klanten aan de kassa volgens een Poisson-verdeling met een gemiddelde van 8 klanten per uur. Zoek de kans dat in 2 opeenvolgende uren er juist 3 klanten passeren.

Met dit vraagstuk zit ik beetje vast :)
Berekenen hoe groot de kans is dat er 3 klanten passeren per uur is geen probleem, weet enkel niet hoe het nu verder moet om te berekenen hoe groot de kans is dat in 2 opeenvolgende uren er juist 3 passeren.

Iemand die me kan helpen ?
Groetjes

Christ
Student Hoger Onderwijs België - dinsdag 28 december 2004

Antwoord

Als je in perioden van 2 uur denkt dan is l=16. De vraag is dan:
Wat is P(X=3)?
Antwoord: poissonpdf(16,3)=7,682..·10-5

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 28 december 2004



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics