De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Reeksen

 Dit is een reactie op vraag 30887 
is het tweede antwoord dan 2^n *k?

Want wat moet ik voor a en b nemen om die k ervoor te krijgen?

Liefs

Fleur
Student hbo - zondag 5 december 2004

Antwoord

Fleur,
de tweede gaat als volgt:
C(n,k)*k= n!/(k!(n-k)!)*k=nC(n-1,k-1) wantn!=n(n-1)!
en k!=k(k-1)!
dus:åk van 0 naarn C(n,k)k=
å k van 1 naar n C(n,k)k =
nå k van 1 naar n C(n-1,k-1)=(neem k-1=j)
n åj van 0 naar (n-1) C(n-1,k-1)=n2^n-1.
hopelijk is het zo duidelijk.

kn
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 6 december 2004



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics