De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Korenveld

Boer Piet heeft 4 kinderen,
kind nr 1 maait een korenveld in 1 uur,
kind nr 2 maait een korenveld in 2 uur,
kind nr 3 maait een korenveld in 3 uur,
kind nr 4 maait een korenveld in 4 uur,

Hoelang doen ze erover als ze samenwerken?

burcin
1ste graad ASO-TSO-BSO - dinsdag 23 november 2004

Antwoord

Kind nr 1 maait 12 korenvelden in 12 uur
(als hij niet te moe wordt)
kind nr 2 maait 12/2=6 korenvelden in 12 uur
kind nr 3 maait 12/3=4 korenvelden in 12 uur
kind nr 4 maait 12/4=3 korenvelden in 12 uur.

Samen maaien ze dus 12+6+4+3=25 korenvelden in 12 uur
Voor 1 korenveld hebben ze dus 12/25 uur nodig (als ze tenminste niet beginnen te klieren met zijn vieren)

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 23 november 2004



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3