De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Hoe integreer je deze functie?

Hoe integreer je $\int{}$ln(x2+1)dx?

Japi
3de graad ASO - donderdag 28 oktober 2004

Antwoord

$\int{}$ln(x2+1).dx =
x.ln(x2+1) - $\int{}$x.d(ln(x2+1)) =
x.ln(x2+1) - $\int{}$x.2x/x2+1.dx
x.ln(x2+1) - 2$\int{}$x2/x2+1.dx =
x.ln(x2+1) - 2$\int{}$(x2+1 - 1)/x2+1.dx =
x.ln(x2+1) - 2$\int{}$dx + 2$\int{}$1/x2+1.dx = ....

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 28 oktober 2004
Re: Hoe integreer je deze functie?



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics