De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Integraal

 Dit is een reactie op vraag 27058 
Hey

Tis na de door u voorgestelde substutie da ik de mijne heb gedaan, en kzit nog steeds vast. Kdenk dat ik het gewoon niet zie, hoe eenvoudig het ook moge zijn.

Maarte
Student universiteit België - zondag 5 september 2004

Antwoord

Met de substitutie 2/3x = t en dus dx = 3/2dt gaat de integraal over in 9/8òt2/Ö(t2+1)dt en dan lijkt mij de beste substitutie t = sinhy en dus dt = coshy.dy
De integraal verandert nu in 9/8ò(sinhy)2dy, en dat is een gemakkelijke.

Of jouw voorgestelde substitutie óók werkt, weet ik niet (maar betwijfel ik wel). Waarom je die substitutie wilt toepassen, weet ik evenmin. Maar, als het niet blijkt te werken, dan moet je er niet te lang aan vasthouden.
Bedenk ten slotte dat het eindantwoord er volkomen anders kan uitzien dan hetgeen een antwoordenboek of een rekenprogramma geeft. Veel functies hebben nu eenmaal diverse verschijningsvormen.

MBL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 5 september 2004



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics