|
|
\require{AMSmath}
Toetsen
klopt het als ik de volgende vraag zo aanpak? Eerst zal ik de vraag beschrijven: een koffiepakken vulmachine wordt gecontroleerd op het juiste gewicht. Het is normaal verdeeld. steekproef van 10 pakken koffie met de volgende gewichten: 254,257,250,254,257,252,256,253,252,255 gram. Toets of het gemiddelde gewicht van een pak lager is dan 255 gram. H0= u255 H1=u255 Ik heb dan eerst gemiddelde berekend =254. dan de standaard deviatie=2,108 sis dan 2,108/Ö10. s=0.66. Tabel levert 1,64 want je moet toetsen met a=0.05. 254-1,65*0.66=252.9 dus h0 niet verwerpen Klopt dit? Groeten Frank
frank
Student hbo - donderdag 12 augustus 2004
Antwoord
H1 moet zijn m255 Het lijkt erop dat de werkelijke standaarddeviatie niet gegeven is. Dan moet je niet de z-waarde 1,64 gebruiken maar de t-waarde uit de students t verdeling met 9 vrijheidsgraden. Verder een conclusie geven....... Met vriendelijke groet JaDeX
|
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 13 augustus 2004
|
|
home |
vandaag |
bijzonder |
gastenboek |
statistieken |
wie is wie? |
verhalen |
colofon
©2001-2024 WisFaq - versie 3
|