De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: T-verdeling op TI-83plus

 Dit is een reactie op vraag 25469 
In dit stuk handleiding wordt wel weergegeven hoe men een betrouwbaarheidsinterval voor µ kan berekenen indien de populatievariantie niet gekend is maar hier staat niet letterlijk in hoe ik de t-verdeling kan berekenen met bijv. 48 vrijheidsgraden en met een significantie van 99%. Ik weet dat het met de solver moet opgelost worden maar ik krijg steeds weer een error.

De Pri
Student Hoger Onderwijs België - donderdag 17 juni 2004

Antwoord

Is dit wat?

y1=tcdf(-9E99,X,48)
y2=.99
WINDOW[0,3]x[0,1]
CALC
Intersect


X2,41

Of zoiets?

y1=tcdf(-X,X,48)
y2=.99
WINDOW[0,3]x[0,1]
CALC
Intersect


X2,68

Lekker langzaam...:-)

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 17 juni 2004



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3