De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Subtitutie

kunt u mij helpen met uitwerkingen van integraal:

sin22xdx
4xlnxdx
6sinh(3x)dx
9xÖx2+1
2xdx/Öx2+1

alvast bedank

reno
Student hbo - zondag 13 juni 2004

Antwoord

Een paar hints dan maar.

1) Gebruik de formule cos(4x) = 1 - 2.sin2(2x)
2) Partieël doen via x.ln(x) x.d[xln(x) - x]
3) Stel Ö(x2+1) = t ofwel x2+1 = t2 dus 2xdx = 2tdt
4) Zelfde truc werkt.

MBL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 13 juni 2004



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3