De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

KANSREKENEN met of functie

Ik moet P(X=3 | X =1) berekenen voor B(6;1/5)
De binominale verdeling.
Ik kom voor f(X=3) = 0.9830
en voor f(X=1) = 0.6554

Maar wat moet ik met die of operator aanvangen?

Tim
Student hbo - zaterdag 12 juni 2004

Antwoord

Als X3 is automatisch X1,
de kans P(X3 of X1) is dus gelijk aan P(X3)

Iets anders zou zijn:
P(X3 of X1). Dit is gelijk aan P(X3)+P(X1).

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 12 juni 2004
 Re: KANSREKENEN met of functie 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3