De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Bereken reeksontwikkeling van integraalfunctie

Hallo,

Kunt U mij helpen met volgende vraag :

Bereken uit de reeksontwikkeling van Taylor voor de functie f(x)=cos x de reeksontwikkeling van
x
f (x.cos x).dx
0

Bedankt!

Van de
1ste graad ASO-TSO-BSO - zondag 23 mei 2004

Antwoord

U bedoelt ò0x t.cos(t) dt? Daar ga ik van uit.
Men kan hier termsgewijs integreren, dus:
ò0x t.cos(t) dt =
ò0x t.(1-t2/2+t4/24-..) dt =
ò0x t-t3/2+t5/24-.. dt =
x2/2-x4/8+x6/144-...
Ofwel ò0x t.å0¥(-1)kt2k/(2k)! dt =
å0¥(-1)kx2k+2/((2k+2)(2k)!)

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 24 mei 2004



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3