De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Puzzel van de vijven

Ik kreeg een vraag van een wiskundeleraar:

1 5.. 5.. 5.. 5..
2 5.. 5.. 5.. 5..
3 5.. 5.. 5.. 5..
4 5.. 5.. 5.. 5..
5 5.. 5.. 5.. 5..
6 5.. 5.. 5.. 5..
7 5.. 5.. 5.. 5..
8 5.. 5.. 5.. 5..
9 5.. 5.. 5.. 5..
10 5.. 5.. 5.. 5..
11 5.. 5.. 5.. 5..
12 5.. 5.. 5.. 5..
13 5.. 5.. 5.. 5..
14 5.. 5.. 5.. 5..
15 5.. 5.. 5.. 5..
16 5.. 5.. 5.. 5..
17 5.. 5.. 5.. 5..
18 5.. 5.. 5.. 5..
19 5.. 5.. 5.. 5..
20 5.. 5.. 5.. 5..

Op de puntjes mag je alles zetten zoals als plus min en zo. Maar het antwoord moet het getal zijn dat er voor staat dus de eerste moet 1 zijn en de 2de 2 enz. enz.

daniel
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - donderdag 15 april 2004

Antwoord

Wel, zo moeilijk is dat niet. Gewoon even puzzelen.
De eerste is bijvoorbeeld:
5 · 5 / 5 / 5 = 25 / 5 / 5 = 5 / 5 = 1
of
5 - 5 + 5 / 5 = 0 + 5 / 5 = 5 / 5 = 1

De rest kan je nu wel zelf.

gv
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 15 april 2004
 Re: Puzzel van de vijven 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3