Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Taylorreeks van sin(x) in het kwadraat

 Dit is een reactie op vraag 22775 
We mogen deze som alleen maar oplossen d.m.v. het differentieren.
Kun je hem voor mij 5x differentieren.
1x lukt wel maar na 2 of 3x niet meer.

B.v.d

Niels
Student hbo - donderdag 15 april 2004

Antwoord

G(x) = sin2(x).
G'(x) = 2*sin(x)*cos(x) = sin(2x).
G"(x) = 2 cos(2x).
G(3)(x) = -4 sin(2x).
G(4)(x) = -8 cos(2x).
G(5)(x) = 16 sin(2x)
Etcetera.
Let dus zowel op de kettingregel, als op de bekende goniometrieformules.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 15 april 2004



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics