De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Standaarddeviatie!

11)
Bacardi Breezer is het nieuwe topdrankje onder jeugd t/m 18 jaar. De fabrikant vult de drank in flesjes met een inhoud van 300 ml. (standaarddeviatie 5 ml.) en tracht deze te vullen met een gemiddelde hoeveelheid Bacardi Breezer van 280 ml. (standaarddeviatie 8 ml.). Gemiddeld blijft er dus 20 ml. ruimte over in een flesje. De standaarddeviatie van de gemiddelde ruimte die overblijft bedraagt:

A) 3 ml.
B) 39 ml.
C) 6,24 ml.
D) 9,43 ml. ***
E) Valt niet te berekenen uit bovenstaande gegevens

IK heb echt geen idee hoe ik aan het goede antwoord moet komen, kunt u mij alstublieft helpen??????????

beatri
Student hbo - zondag 25 januari 2004

Antwoord

Je weet (zoek na in je statistiekboek!) dat Var(ax+by) = a2 Var(x) + b2 Var(y).
De lege ruimte is de inhoud van een fles (x) - de gevulde hoeveelheid (y). Over de variantie van de lege ruimte kun je dus zeggen:
Var(1×x - 1×y) = 12×52 + (-1)2×82 = 89. De standaarddeviatie is Ö(variantie) = Ö89 9,43.

KLY
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 25 januari 2004



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3