De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Vergelijking oplossen

 Dit is een reactie op vraag 18468 
Dat het aan elkaar gelijk was, dat had ik gezien, maar welke bewerking wordt er gedaan om van het linkerlid naar het rechterlid te gaan? Ik denk dat er een regel tussen zit.

Groeten Chris

Chris
Student hbo - woensdag 7 januari 2004

Antwoord

Hoi,

We moeten een beetje opletten met de haakjes.
Zo is het bijvoorbeeld niet altijd heel duidelijk wat 1/d.e betekent: (1/d).e of 1/(d.e)...? Wellicht is dat de bron van je verwarring. Voor mij is 1/d.e=(1/d).e.

Je begint met:
[(a.b.c)/(d.e)]2.f.(g.h/f4)=
[(a.b.c)/(d.e)]2.(g.h).f/f4=
[(a.b.c)/(d.e)]2.(g.h)/f3=
[(a.b.c)/(d.e)]2.(g.h)/f.1/f2=
[(a.b.c)/(d.e)]2/f2.(g.h)/f=
[(a.b.c)/(d.e).1/f]2.(g.h)/f=
[(a.b.c)/(d.e.f)]2.(g.h)/f

Groetjes,
Johan

andros
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 7 januari 2004



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3