De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Puzzel17

hoi,

een vat dat geheel met melk gevuld weegt 34 kilo. als het half gevuld is weegt het 17.5 kilo. Hoeveel kilo weegt het vat (zonder melk)?
a 1
b 0.5
c 1.5
d 2
e er zijn te weinig gegevens

ik weet bijna zeker dat het e niet is.

kim
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - dinsdag 6 januari 2004

Antwoord

Hoi,

Het vat weegt x kg en heeft een inhoud V (in m3). Melk heeft een dichtheid van r (in kg/m3).

Een gevuld vat: x+V.r=34kg (1)
Een half-gevuld vat: x+(V/2).r=17,5kg (2)

2.(2)-(1): x=2.17,5-34=1 kg...

Groetjes,
Johan

andros
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 6 januari 2004



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3