De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

T = 2^B - 2^(B-2) B = ?

Ik weet niet of deze vraag wellicht eerder is uitgelegd, maar dat is een beetje moeilijk te zoeken in deze site. Het betreft de omkering van machten naar logaritmen.

Basisregel is: T = 2B = B = 2log(T)
Maar als: T = 2B - 2B-2 = B = ?

Ik weet dat: T = 2B - (2B / 4)
En dat dan: 4T = 4(2B) - 2B

Maar echt wijzer wordt ik er daarna niet van.. :-s


Clim
Student hbo - maandag 5 januari 2004

Antwoord

Nou, je bent anders al een hl eind gekomen hoor!

Nu de truc:

4T=4(2B)-2B
4T=2B(4-1) = 3.2B
4T/3=2B
B=...

vanaf de stap T=2B-(2B/4)
had je het ook z aan kunnen pakken:

T=2B-(2B/4)
T=2B.(1- 1/4)
T=2B.3/4
4T/3=2B
B=...

groeten,
martijn

mg
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 5 januari 2004



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie 3