De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Complement van een (simpele) graaf

Hallo
Aangezien ik hier niet kan tekenen, zal ik de graaf voorstellen als een verzameling:
A={(a,c), (c,d), (d,e), (e,b)}
Kan iemand mij nu het complement geven van deze graaf?
(eventueel een tekening)
Alvast bedankt
Jos

Jos Ke
Student Hoger Onderwijs België - dinsdag 30 december 2003

Antwoord

Hoi,

Omdat je het over een koppel (e,b) hebt, veronderstel ik dat het een gerichte grafe is en dat (e,b) en (b,e) dus verschillende koppels zijn. Verder neem ik ook aan dat reflexieve koppels (zoals (a,a)) toegelaten zijn.

Je hebt 5 punten: {a, b, c, d, e}. Een volledige gerichte grafe bestaat uit 5.5 koppels: G={(a,a), (a,b), (a,c), ..., (b,a), (b,b), ..., (e,e)}.
Je zoekt A'=G\A die uit 21=25-4 koppels bestaat.

Groetjes,
Johan

andros
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 30 december 2003



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3