To print higher-resolution math symbols, click the
Hi-Res Fonts for Printing button on the jsMath control panel.

jsMath
Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Partiële integratie

hoe bereken ik via partiële integratie òe^(Ö3x+9) dx ?

bedankt

jos
Student Hoger Onderwijs België - donderdag 25 december 2003

Antwoord

Het is niet helemaal helder of het getal 9 nou wel of niet onder het wortelteken staat. Ik neem nu maar aan dat het wél het geval is; van fundamentele invloed is het verder niet.
Stel Ö(3x+9) = t ofwel 3x+9 = t2, waaruit je haalt dat 3dx = 2tdt ofwel dx = 2/3tdt
De integraal gaat nu over in ò2/3tetdt en daarmee weet je wel raad met behulp van partiële integratie.

MBL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 25 december 2003



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics