De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Gemiddelde groei

Ik weet niet zeker of gemiddelde groei in deze categorie thuis hoort, maar het staat wel onder dit onderwerp in mijn boek. Ik moet de gemiddelde groei uitrekenen tussen x=2 en x=3, wat is gemiddelde groei en hoe bereken je dat?
Bedankt!

jessie
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - woensdag 10 december 2003

Antwoord

Als je een functie f hebt dan is de gemiddelde groei tussen x=2 en x=3 net als altijd:

gemiddelde groei=$\large\frac{\Delta y}{\Delta x}=\frac{f(3)-f(2)}{3-2}$

Oftewel: deel de toename van y (negatief voor afname!) door de toename van x.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 10 december 2003
Re: Gemiddelde groei



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics