Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Gelderman-getallen

Is er een Gelderman-getal tussen de 200 en de 300?

Piet
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 6 november 2003

Antwoord

Nee.
We zouden het hierbij kunnen laten. Maar voor de andere lezers:
Een Gelderman-getal is een getal dat de som is van zijn cijfers geschreven als faculteiten.
1 = 1!, 2 = 2!, 145 = 1! + 4! + 5!.
En er is nog een vierde, dat groter is dan 40000. Meer zijn er niet.

N.b.
Naar het mij voorkomt heten ze alleen in het Nederlandse taalgebied zo.
En dan rijst de vraag: "Wie is/was Gelderman?"

Zie Wiskunst

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 6 november 2003
Re: Gelderman-getallen



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics