De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Vijf kaarten uit een spel van 52

 Dit is een reactie op vraag 15484 
Ik heb nog een probleem met deel d) van deze vraag
moet ik dan een combinatie van 2 kaarten uit 4+ een combinatie van 3 kaarten uit 4 + een combinatie van 4 kaarten uit 4 doen?

Op school hebben ze het volgende gedaan: een combinatie van 2 uit 4 vermenigvuldigt met een combinatie van 3 uit 48 + een combinatie van 3 uit 4 + een combinatie van 2 uit 48 + 48, maar aan die laatste kan ik totaal niet aan uit.

kim
3de graad ASO - zondag 26 oktober 2003

Antwoord

Als je 't zou schrijven 'op de automatisch piloot' zou ik zeggen dat het antwoord zou moeten zijn:

$\left( {\begin{array}{*{20}{c}}
4\\
2
\end{array}} \right)\left( {\begin{array}{*{20}{c}}
{48}\\
3
\end{array}} \right) + \left( {\begin{array}{*{20}{c}}
4\\
3
\end{array}} \right)\left( {\begin{array}{*{20}{c}}
{48}\\
2
\end{array}} \right) + \left( {\begin{array}{*{20}{c}}
4\\
4
\end{array}} \right)\left( {\begin{array}{*{20}{c}}
{48}\\
1
\end{array}} \right)$

...o maar als je goed kijkt is dat natuurlijk precies hetzelfde als wat je schreef. Die laatste term is inderdaad gelijk aan 48.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 26 oktober 2003



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3