De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Leeswijze natuurlijke getallen: miljard

E staat voor eenheden
T staat voor tientallen
....
Welke letter staat voor MILJARD ?

In de schrijfwijze van de getallenleer leerden we:

1835 bvb
1 = D (duizendtallen)
8 = H (hondertallen)
3 = T (tientallen)
5 = E (eenheden)

Wat de schrijfwijze is voor MILJARD werd niet behandeld...

Pieter
1ste graad ASO-TSO-BSO - dinsdag 2 september 2003

Antwoord

Zou er wel zo'n aanduiding bestaan? Welke letter gebruik je dan voor tienduizendtallen, voor honderdduizendtallen, miljoentallen enz. enz. ?
Er komt nooit een eind aan de serie machten van 10, maar wél aan de aanduidingen ervoor.
Bovendien: de letters E, T, H en D zijn niet meer dan een Nederlandstalig bedenksel; internationaal gezien zijn het onbruikbare aanduidingen.
Kortom: 1 miljard is (volgens mij) gewoon 109 en dat is wél universeel duidelijk.

MBL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 2 september 2003



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3