Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Poisson verdeling

Ik zou graag het antwoord weten op volgende vraag: In een bepaald gebied zijn er gemiddeld 4 blikseminslagen per jaar. Bereken de kans op 0,1,2,3,4,5,6 en meer dan 6 blikseminslagen per jaar.
Dit moet bereken worden d.m.v. de verdeling van Poisson.

Mouris
Student hbo - dinsdag 29 januari 2002

Antwoord

Met l=4 en de formule

kan je de volgende kansen uitrekenen:

P(X=0)=e-4·40/0!
P(X=1)=e-4·41/1!
P(X=2)=e-4·42/2!
P(X=3)=e-4·43/3!
P(X=4)=e-4·44/4!
P(X=5)=e-4·45/5!
P(X=6)=e-4·46/6!
(het begint saai te worden..)

..en P(X>6)=1-P(0)-P(1)-P(2)-P(3)-P(4)-P(5)-P(6)

Tada..!

Zie Poisson verdeling

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 29 januari 2002



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics