De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Ongekende marginale opbrengsten

Ik krijg volgende gegevens:

MK = q2/20-q+10
FK = 0
GO = 50-q

Er wordt gevraagd om het optimumpunt van de onderneming te berekenen.

Voor het vinden van het optimumpunt stel je normaal gezien MO=MK. Aangezien MO niet gegeven is, moet het op een andere manier. Volgens de oplossing is MO = 50-2q.

Ik begrijp niet hoe men de stap maakt van 50-q naar 50-2q?

Danny
Student universiteit België - dinsdag 3 juni 2003

Antwoord

Hoi Danny,

Als je gegevens te weinig schijnt te hebben, moet je kijken naar wat je wel hebt. Bij economische oefeningen moet je zien, of je de ongekende gegevens niet kunt bereiken via formules/eigenschappen.

MO is immers de afgeleide van TO en GO = TO / q

TO = GO * q
= 50q - q2

Afgeleide nemen geeft dan:
MO = 50 - 2q

Nu kan je wel verder.

Groetjes,

Tom

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 4 juni 2003



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3