De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Dubbel integraal

ik wil uitleg bij een stuk theorie uit mijn cursus:
òòf(x,y)dA=òòf(rcosq,rsinq)rdrdq
ik moet nu het verband vinden: dA=r*dr*dq
maar dit langs meetkundige weg, dus via een tekening moet ik dit kunnen aantonen.
help mij a.u.b.???
lindsy camphijn

camphi
Student Hoger Onderwijs België - woensdag 21 mei 2003

Antwoord

Zelf onthou ik dat met behulp van onderstaande tekening

q11407img1.gif

Booglengte is hoek x straal, dus rdq. De oppervlakte van het elementair gebiedje tussen r en r+dr en q en q+dq is dan benaderd lengte x breedte of dus

dA = r dr dq

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 21 mei 2003



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3