De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Betekenissen van het begrip quotiënt

Geachte lezer,

Mijn eerste vraag is kunt u mij duidelijk uitleggen wat het verschil is tussen het quotiënt van een deling en het quotiënt van een breuk?
Andere vraag begrijp ik het goed dat het begrip quotiënt minstens vier betekenissen heeft:
1. resultaat van een deling
2. de bewerking opzich voor het = teken
3. andere naam voor evenredigheidsfactor
4. andere schrijfwijze voor breuk

Alvast bedankt voor het antwoord

Hoogachtend,

Jan Sc
Iets anders - maandag 19 mei 2003

Antwoord

1.
Een quotiënt is volgens mijn woordenboek: uitkomst van een deling.

2.
Het =-teken is geen bewerking, maar duidt een gelijkheid aan. Deze gelijkheid kan de vorm hebben van een gesloten of open bewering. Voorbeelden:
2x=3
8/2=4

3.
Een evenredigheidsfactor is een getal dat een verhouding aangeeft. Dit getal kan een quotiënt zijn, d.w.z. het resultaat van een deling.

4.
Een breuk is hetzelfde als het resultaat van een deling. Ooit wel eens stil gestaan bij het knopje dat op veel rekenmachines zit: ¸. Dat knopje is een combinatie van de symbolen : en -. Beide zijn symbolen voor delen.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 19 mei 2003



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3