WisFaq!

geprint op zondag 15 september 2019

Uren

38 uur per week / 5dagen=7.60
Hoe kan ik in Excel nu 7.60 minus 6 uur als min uren uitrekenen
Excel maakt er 8 uur van - 6uur = 2.00 min uren.
maar 8 x 5 = 40
en 7,6 x 5 = 38

Bourgonje
26-5-2018


Antwoord

De vraag is niet zo duidelijk.

Bedenk dat 7.6 uur betekent: 7 uren en 6/10 deel van een uur, dit is 7 uur en 36 minuten. In Excel kan je dit invoeren als 7:36 (bv in cel A1).
Wanneer je hiervan 6 uren wilt aftrekken, dan kan je in een andere cel invoeren: 6:00 (bv in cel A2). Met de formule =A1-A2 bereken je het verschil in tijd. De uitkomst is 1:36, dus 1 uur en 36 minuten.

Wanneer je op de een of andere manier 7.6 uren (decimaal getal) als 7 uur en 60 minuten hebt ingevoerd, dan is dit natuurlijk 8 uur. Wellicht ligt hier de bron van verwarring.

GHvD
26-5-2018


© 2001-2019 WisFaq
WisFaq - de digitale vraagbaak voor het wiskunde onderwijs - http://www.wisfaq.nl

#86304 - Getallen - Ouder