WisFaq!

\require{AMSmath} geprint op woensdag 29 september 2021

Correlatie en Excel

Geachte meneer/student,

Ik ben bezig met mn po wiskunde en heb een vraagje over correlatie en excel. Ik moet een spreidingsdiagram maken in Excel en weet niet precies hoe ik dan mn waarden in moet vullen. Kunt u mij misschien wat richtlijnen geven voor deze opdracht. Hoe ik de gegevens in moet vullen en wat belangrijk zal zijn.

De site waar ik de gegevens op staan is deze Waterstand. Ik zou graag snel antwoord willen maar ik heb er begrip voor zoniet, bedankt

michiel stock
4-3-2003

Antwoord

Beste Michiel

Is het probleem excel of ligt het anders? Je moet nagaan in hoeverre het stijgen van de waterstand in de Dommel verband houdt met de waterstand in de Rijn en de Maas. Als je reeks waterstanden van bijv de Maas van de Dommel hebt(over - ongeveer - de zelfde periode kun je twee kolommen (of rijen) in excel maken.

Een spreidingsiagram maken gaat eenvoudig: selecteer het gebied en klik op de grafiek-wizzard. Kies spreidingsdiagran, en maak eventueel nog wat aanpasingen

(Zie desnoods de link hieronder)
Het echte probleem is of je gegevens van de zelfde dag naast elkaar moet zetten, of rekening moet houden met een bepaalde vertraging, en zo ja welke.
Dat moet je zelf uitzoeken...

Zie grafieken met excel [http://home.planet.nl/~hklein/grafex/grafxls.htm]

gk
4-3-2003


© 2001-2021 WisFaq
WisFaq - de digitale vraagbaak voor het wiskunde onderwijs - http://www.wisfaq.nl

#8096 - Software - Leerling bovenbouw havo-vwo