WisFaq!

\require{AMSmath} geprint op woensdag 7 juni 2023

Wiskunde studeren via E-learning

Hallo,

Het is inmiddels ruim 25 jaar geleden dat ik mijn studie Hogere Zeevaartschool afsloot. Onderdeel van de studie was wiskunde en vond dat destijds erg leuk, vooral in combinatie met de electrotechniek. Nu mijn kinderen op school zitten en ik af en toe help bij het uitleggen wordt mijn interesse weer geprikkeld en ben eigenlijk op zoek naar een mogelijkheid zelf weer wiskunde te gaan studeren. Omdat ik een meer dan full-time baan heb al dat alleen maar kunnen in een vorm van e-learning. Mijn ambitie is wiskunde op bachelor niveau. Wie heeft een tip welk instituut dit produkt kan leveren? De open universiteit heeft 't niet en volgens mij geen van de in Nederland gevestigde universiteiten. Tips zeer welkom

Groeten

Dick
10-12-2009

Antwoord

Als je gaat voor een universitaire opleiding, dan zijn goede mogelijkheden de Open University of de University of South-Africa. Ook zou je (in het Nederlands!) de tweedegraads-lerarenopleiding van de Hogeschool Windesheim kunnen overwegen.

Verder zijn de grote methodes (bijvoorbeeld Moderne Wiskunde of Getal en Ruimte) inmiddels erg geschikt voor zelfstudie, als je het uitwerkingenboek erbij koopt.

Succes!

KLY
10-12-2009


© 2001-2023 WisFaq
WisFaq - de digitale vraagbaak voor het wiskunde onderwijs - http://www.wisfaq.nl

#61057 - Anders - Iets anders