To print higher-resolution math symbols, click the
Hi-Res Fonts for Printing button on the jsMath control panel.

jsMath
Loading jsMath...
\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Re: Re: Functie omzetten naar derdegraadsfuctie

 Dit is een reactie op vraag 98177 
Ik laat het bij
A=0
B= - 0,388
C= 0
D=-1

Ik staar me blind helaas.

Bedankt voor uw moeite!

Willem
Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 26 april 2024

Antwoord

Hallo Willem,

Met staren zal het inderdaad niet lukken. Wel met zorgvuldig de vergelijkingen opstellen zoals ik in mijn eerste antwoord aangaf, en deze netjes uitwerken. Hiermee kom ik op:

a = -1/2
b = -21/2
c = -11/2
d = 0

Laat maar zien wat jij hebt geprobeerd en waar je vastloopt, dan kan ik je wellicht helpen om je (denk)fout op te lossen.


zaterdag 27 april 2024

©2001-2025 WisFaq