Loading jsMath...
\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Bereken arcsin uit arctan

Ik ben geen hbo student maar een gepensioneerde hbo landmeetkundige.
Opleiding HBS B en landmeetkundige opleidingen tot hbo niveau. Ben hobbymatig bezig om een programma te schrijven voor een zonne volger. Op een MSX computer is MSX basic.

Moet hiervoor een arcsin berekenen, maar deze basic kent alleen arctan. Kan ik uit arctan de arcsin berekenen? Misschien heb ik het geweten maar nu iig niet meer. Helaas. Wie kan mij helpen?

Teun
Student hbo - maandag 7 augustus 2023

Antwoord

Als ik het goed lees dan geldt:

\eqalign{\arcsin \left( x \right) = \arctan \left( {\frac{x} {{\sqrt {1 - x^2 } }}} \right)}

Op onderstaande website staat:

"It's quite simple, of you need to convert arcsin(x) to arctan then draw a triangle"

Dus ik bedoel maar...Naschrift
Zie ook: Hopelijk helpt dat.


dinsdag 8 augustus 2023

©2001-2025 WisFaq