\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Een formule

Als je een formule hebt, waarbij de Y aan de rechter kant van = staat, hoe breng je die dan naar de linker kant?

Ik heb de formule:
Y= 0,70Y + 15 + 45 + 60

Volgens het antwoord model is het antwoord:
0,30Y = 120

Hoe kan de 0,70Y opeens 0,30Y zijn?

Luna
Student hbo - woensdag 28 december 2022

Antwoord

Je krijgt:

0,70Y + 15 + 45 + 60 = Y

Als je de gelijksoortige termen samenneemt:
0,70Y + 120 = Y

Trek je lioks en rechts 0,70Y er af dan krijg je:
120 = 0,30Y

Oftewel:
0,30Y = 120

Dus heel gek is dat niet...


woensdag 28 december 2022

©2001-2024 WisFaq