\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Re: Vraagstuk met 3 gegevens

 Dit is een reactie op vraag 93184 
Beste, heel erg bedankt! maar de sinus is niet toegestaan in deze oefening. weet u hoe je dit kan oplossen zonder die regel?

Alvast bedankt

MVG Kasper

Kasper
3de graad ASO - woensdag 5 januari 2022

Antwoord

Met de tangens dan?
Er geldt
$$|SK_2|\cdot\tan50^\circ=|ES|=|SK_1|\cdot\tan43^\circ
=\bigl(|SK_2|+30\bigr)\cdot\tan43^\circ
$$Nu kun je $|SK_2|$ in de rest uitdrukken.

kphart
woensdag 5 januari 2022

©2001-2024 WisFaq