Re: Bepaal de hoek AEB Dit is een reactie op vraag 91679 Kan iemand deze oefening even uitleggen? Anonie Iets anders - dinsdag 14 december 2021 Antwoord Driehoek $CE'B$ is een rotatie van driehoek $AEB$ over 90o om B. In de gelijkbenige driehoek $EE'B$ geldt dan:$\eqalign{ & \angle E = \angle E' \cr & \angle B = 90^\circ \cr}$Dus:$\angle E = \angle E' = 45^\circ$Maar dan:$\angle AEB = 135^\circ$Helpt dat? woensdag 15 december 2021 ©2001-2025 WisFaq
Kan iemand deze oefening even uitleggen? Anonie Iets anders - dinsdag 14 december 2021
Kan iemand deze oefening even uitleggen?
Anonie Iets anders - dinsdag 14 december 2021
Driehoek $CE'B$ is een rotatie van driehoek $AEB$ over 90o om B. In de gelijkbenige driehoek $EE'B$ geldt dan:$\eqalign{ & \angle E = \angle E' \cr & \angle B = 90^\circ \cr}$Dus:$\angle E = \angle E' = 45^\circ$Maar dan:$\angle AEB = 135^\circ$Helpt dat? woensdag 15 december 2021
woensdag 15 december 2021