\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Substitutie en herleiden

Beste, ik ben momenteel bezig met een bepaalde opdracht, de opdracht zelf doet er niet toe, maar het gaat meer om het herleiden vanaf een bepaald punt wat fout gaat. Gegeven zijn de volgende verglijkingen die ik heb achterhaald:

(1) y1 = σx1
(2) x2 = σy2
(3) x12 + 2x22 = 4
(4) y12 + 2y22 = 4

met x,y groter gelijk als nul.

Het is de bedoeling om x1, x2, y1, y2 uit te drukken in σ. Echter weet ik niet wat ik waar moet substitueren. Ik hoop dat de vraag duidelijk is, en avast bedankt!

Rick
Student universiteit - donderdag 6 mei 2021

Antwoord

Dat lijkt me lastig, er is geen $\sigma$ te bekennen in je gegevens.
Dus, nee: je vraag is niet duidelijk.
En: is de $d$ een constante? Of de $d$ van differentiëren?

kphart
donderdag 6 mei 2021

 Re: Substitutie en herleiden  

©2001-2025 WisFaq