\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Re: Re: Re: Re: Hoeveel getallen

 Dit is een reactie op vraag 91597 
Ik zal het zeker proberen.

|A0 $\cup$ A1 $\cup$ A2| = |A0| + |A1| + |A2| - |A0 $\cap$ A1| - |A0 $\cap$ A2| - |A1 $\cap$ A2| + |A0 $\cap$ A1 $\cap$ A2|

= 25 + 25 + 25 - 24 - 24 - 24 + 1? (|A0 A1 A2| = 20?)

= 32 + 32 + 32 - 16 - 16 -16 + 1 = 49

35 = 243

Dus 243 - 49 = 194

Is het nu goed?

Alvast bedankt!

Met vriendelijke groet,
Mi

Mi
Student hbo - dinsdag 23 februari 2021

Antwoord

Nee. $A_0\cap A_1$ bestaat uit alle rijtjes (van lengte $5$) waar $0$ en $1$ niet in voorkomen; hoe ziet zo'n rijtje er uit? En hoeveel van die rijtjes zijn er?

En $A_0\cap A_1\cap A_2$ bestaat uit alle rijtjes waar $0$ en $1$ en $2$ niet in voorkomen; hoeveel van die rijtjes zijn er?

kphart
dinsdag 23 februari 2021

 Re: Re: Re: Re: Re: Hoeveel getallen 

©2001-2025 WisFaq