\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Formule Simpson: schrijf als een som of een verschil

Opdracht: schrijf als som of verschil
2cos(a+2b)sin(2a+b)

Ik wilde de formule gebruiken:
2cosa . sinb = sin(a+b) - sin (a-b)

Dus oplossing:
sin (3a+3b) - sin (a-b)
Maar nu blijkt de oplossing te zijn:
sin (3a +3b) + sin (a-b)
Het lijkt me dan dat de volgende formule is gebruikt:
2sina . cosb = sin(a+b) + sin (a-b)

Kunnen jullie me dit uitleggen? Alvast bedankt!

Wendy
3de graad ASO - donderdag 18 februari 2021

Antwoord

Je idee is goed, het gaat in je berekening fout bij

Dus oplossing: ......

Dat moet zijn sin(3a+3b) - sin(-a+b)

En nu gebruiken dat sin(-x)= - sin(x) levert op dat de
oplossing ook te schrijven is als sin(3a+3b) + sin(a-b)

Met vriendelijke groet
JaDeX


donderdag 18 februari 2021

©2001-2024 WisFaq