Re: Buigpunt bepalen Dit is een reactie op vraag 90851 Hmm, maar de afgeleide hiervan is best ingewikkeld dan. Zijn dat niet allemaal constanten die 0 hebben dan? Melike Student universiteit België - maandag 2 november 2020 Antwoord Ja zoiets. Je krijgt:$\eqalign{ & f(x) = (x - a)(x - b)(x - c) \cr & f(x) = x^3 - ax^2 - bx^2 - cx^2 + abx + acx + bcx - abc \cr}$Na twee keer differentiëren heb je:$f''(x) = 6x - 2a - 2b - 2c$Dat valt dus mee. maandag 2 november 2020 Re: Re: Buigpunt bepalen ©2001-2024 WisFaq
Hmm, maar de afgeleide hiervan is best ingewikkeld dan. Zijn dat niet allemaal constanten die 0 hebben dan? Melike Student universiteit België - maandag 2 november 2020
Melike Student universiteit België - maandag 2 november 2020
Ja zoiets. Je krijgt:$\eqalign{ & f(x) = (x - a)(x - b)(x - c) \cr & f(x) = x^3 - ax^2 - bx^2 - cx^2 + abx + acx + bcx - abc \cr}$Na twee keer differentiëren heb je:$f''(x) = 6x - 2a - 2b - 2c$Dat valt dus mee. maandag 2 november 2020
maandag 2 november 2020