\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Re: De inhoud van een ovaal

 Dit is een reactie op vraag 75635 
Klopt het dat inhoud van een ellipsoïde waarvan Lengte, Breedte en Hoogte bekend zijn gelijk is aan:

4/3.$\pi$.1/2L.1/2B.1/2H = 4/3$\pi$.L.B.H.1/8 =
1/6$\pi$ x L.B.H = 0,523.... x L.B.H?

Frans-
Iets anders - vrijdag 23 oktober 2020

Antwoord

Lijkt me prima in orde. De lastste is dan bij benadering...

$
\eqalign{
& I = \frac{4}
{3}\pi abc \cr
& I = \frac{4}
{3}\pi \cdot \frac{1}
{2}L \cdot \frac{1}
{2}B \cdot \frac{1}
{2}H \cr
& I = \frac{1}
{6}\pi LBH \cr
& I \approx 0,523... \cdot LBH \cr}
$


vrijdag 23 oktober 2020

©2001-2025 WisFaq