\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Algemene vergelijking van de cirkel

Kunnen jullie me zeggen of (1-x)2 + (1-y)2 = 5 de vergelijking van een cirkel is?

De formule is: c: (x-xM)2 + (y-yM)2 =r2

x en y moeten positief zijn, maar in dit geval twijfel ik.
Is (1-x)2 + (1-y)2 = 5 hetzelfde als (x-1)2 + (y-1)2 = 5?

Alvast bedankt voor jullie antwoord.

Wendy
2de graad ASO - donderdag 14 mei 2020

Antwoord

Als je haakjes wegwerkt?

(1-x)2 + (1-y)2 = 5
wordt
1 - 2x +x2 + 1 - 2y + y2 = 5
x2 - 2x + 1 + y2 - 2y + 1 = 5

(x-1)2 + (y-1)2 = 5
wordt
x2 - 2x + 1 + y2 - 2y + 1 = 5

Zoek de verschillen...


donderdag 14 mei 2020

©2001-2025 WisFaq